Glaç Phònic · Spanish Brass + Carles Dénia

Jueves, 08 de Marzo 2018 a las 20:00 // Anticipada 8€ · Taquilla 10€

Estrena absoluta de nou espectacle.

Música de Ramón Cardo

Aquest espectacle no necessita títol, Carles Dénia i Spanish Brass donen nom a un espectacle que segur et sorprendrà. A tot això cal unir els magnífics arranjaments de Ramon Cardo, un dels músics i compositor de jazz més reconeguts en l’àmbit estatal; ell va començar la seua carrera musical a través del folklore valencià de mans de la seua mare, que va ser una gran intèrpret d’alguns dels pals que compilen el cant d’estil. El projecte està basat, d’una banda, en algunes cançons que tenen el seu origen en l’etapa històrica en la qual la cultura àrab va estar arrelada en la península Ibèrica i unes altres procedeixen de la tradició musical de la Corona d’Aragó. Aquesta fusió de cultures va donar com a resultat una quantitat de cançons que barrejaven elements vitals en la música com el ritme, que en la majoria de les vegades és ternari, i les melodies que tenen un clar tint morisc. D’altra banda, en temes contemporanis però molt populars de Raimon, Joan Manel Serrat o La Gossa Sorda. Després de Metalls d’Estil, aquest espectacle és una evolució en el qual s’ha volgut fer-li un volt i crear-ho des d’un punt de vista més modern, actual i amb un punt de vista més ampli.

Carles Dénia:

Cantaor, guitarrista, compositor, arranjador i productor, format acadèmicament en l´àmbit del jazz, ha rebut nombrosos premis i lloances dels crítics musicals. Pel seus discs Tan alta com va la lluna, El paradís de les paraules i L´home insomne, h a r e b u t d i v e r s o s g u a r d o n s i nominacions, com ara el Premi Ovidi Montllor 2009, Altaveu Frontera 2010, millor disc de l´any 2011 per la Revista Sons i millor disc de l´anyi millors arranjaments als Ovidi Montllor 2011, entre d´altres. Participa, a més a més, en projectes de diferent índole amb els quals recorre escenaris de mig món. Per exemple, des de 2016 és la veu solista de Coetus-Orquestra de Percussió Ibèrica. També es dedica activament al cante flamenco i el cant d´estil valencià.

Spanish Brass:

Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants del món, ha tocat a la gala dels Premis Príncipe de Asturias en 1995 i ha enregistrat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centro Damático Nacional i la banda sonora de la pel.lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo. En 2017 ha rebut el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana. Ha publicat vint-i-dos treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seves múltiples facetes. Cada any organitza dos festivals de ventmetall: Spanish Brass Alzira – SBALZ (www.sbalz.com) i el Festival Brassurround (www.brassurround.com). Spanish Brass està patrocinat per Buffet Group i toca amb trompetes B&S, trompa Hans Hoyer, trombó Courtois i tuba Melton. A més, rep el suport de l’Institut Valencià de la Música i del Ministerio de Cultura-INAEM.

COMPRAR ENTRADAS

EVENTOS RELACIONADOS

Built by GALOPE BRAVO