Sons de Mar

Miércoles, 13 de Noviembre 2019 a las 20:00 // Entrada libre

CICLO OYE-ATENT@

Sons de Mar (voz y guitarra) estrena el ciclo Oye-Atent@ que organiza La Fábrica de Hielo y que se llevará a cabo un miércoles al mes. El ciclo consiste en una serie de conciertos que reúnen estilos desde música clásica a electrónica, pero con un punto en común: música singular, descriptiva, intimista y que requiere de una escucha atenta para disfrutar del trabajo que los artistas participantes plasmarán en nuestro escenario.

“Carmen Botella, veu i Juanba Gimeno, guitarra. Els qui tinguérem la sort de cantar en cors des de menuts descobrírem un fantàstic món musical de colors, textures…veus cantant tots junts… Era màgia. Però què passa quan deixem de cantar en un cor? On queden eixes cançons populars que tant feliços ens feia? En la memòria. No hi ha forma de poder-les tornar a cantar si no és tornant a un cor? Això pensava quan se m’ocorregué la idea d’apropar-me de nou a estes cançons i redescobrir-les i fer d’aquestes partitures corals unes versions per a veu i guitarra entrant així en un registre més pop folk que apropa, junta i uneix a tota classe de públic, tant els cantants o excantants de corals – que reconeixeran moltes de les cançons – com gent que mai ha estat dins d’aquest món, donant a conèixer així el nostre repertori coral tradicional. I el resultat funciona”.

Carmen Botella:
De formació clàssica, esta soprano és coneguda com a intèrpret de música del Renaixement i del Barroc. Formada en l’Escola Superior de Música de Viena (Hochschule für Musik in Wien), després d’haver guanyat el Premi Extraordinari de Fi de Grau al conservatori Joaquín Rodrigo de Valencia. Realitza el Màster de Cant Històric en l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a més a més d’una gran quantitat de cursos de perfeccionament i d’interpretació de cant històric amb cantants i professors especialitzats. Com a soprano solista i coralista d’ensembles de cambra col·labora habitualment amb diversos grups espanyols i estrangers de música antiga amb els quals, a més de realitzar nombrosos concerts, ha enregistrat una quinzena de discs. Participa en gran nombre d’importants festivals de música antiga i religiosa i actua en destacats escenaris d’Espanya i Europa. Realitza enregistraments per a RNE- Radio Clásica, Àpunt, Catalunya Ràdio, ORF (radiotelevisió austríaca), RAI (radiotelevisió italiana), i per a la radiotelevisió txeca. Eixint del repertori clàssic, és cantant de musicals, música de cine o música pop folk.

Juanba Gimeno:
Professor Superior de guitarra clàssica, cursa els seus estudis oficials amb José Lázaro (Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València), Juan Luis Roldán i Santiago Gras (Conservatori Mestre Vert de Carcaixent), i Asun Barrios (escola de música Santa Cecilia de Guadassuar). Ha participat en nombrosos cursos internacionals rebent classes de perfeccionament de grans mestres de la guitarra clàssica com Ricardo Gallen, David Russell, Odair Assad, Ricardo Moyano, Edoardo Catemario, Juan Falú, Jorge Cardoso, Arnaldur Arnarson, i Joaquín Clerch.

EVENTOS RELACIONADOS

Built by GALOPE BRAVO